„Ићи ћемо путем славе – старим путем Светог Саве“

Данас је у Основној школи „Јован Поповић“ у Сусеку одржана  свечана приредба која је окупила велики број ђака, наставника, родитеља и представника локалне самоуправе.

Директорица Основне школе, Татјана Крстић, у свом обраћању нагласила је да се данас окупљамо да бисмо се сетили и прославили Светог Саву, али и да бисмо се подсетили његових моралних вредности које нам могу бити путоказ у животу. Његова љубав према знању, поштовање према другима и брига за заједницу су вредности које треба да негујемо и преносимо нашим ученицима.

Директорица је честитала славу ученицима, захвалила се свим наставницима и учитељима који свакодневно вредно раде са нашим ђацима, преносећи им знање и вредности Светог Саве. Такође,  захвалила се и родитељима који подржавају образовање своје деце и сарађују са нама у остваривању заједничких циљева.

Несумњиво велику важност и подршку школи представља и општина Беочин која је велики ослонац нашим школама.

Председница општине Беочин, Биљана Јанковић,  истакла је важност подршке образовању и култури у локалној заједници, она је ученицима честитала славу и пожелела успех и срећу у даљем раду и образовању.

Ученици, уз помоћ учитеља и наставника, потрудили су се да ова приредба буде незаборавна. Разноврстан програм и креативност наших ђака додатно су улепшали овај догађај, док су родитељи с поносом пратили сваки тренутак.

Свој допринос овом дану дали су и Хор „Благовеститељ“ и удружење „Велико коло“.

Свечаност је употпуњена молитвом и пресецањем славског колача од стране свештеника Николе Ерцега и овогодишње куме славе, учитељице Миле Шкорић.

Желимо срећну славу свим ученицима, бившим и садашњим а и будућим који ће сигирно ићи путем светосавља.

Фото: Ана Здравковић
Текст: Ђурђица Стојковић

Велики број фотографија можете погледати на фб профилу Школско звоно.

Постави коментар