ЕКО МОДНА РЕВИЈА

Ученици наше школе са својим учитељима и наставником ликовне културе дошли су на идеју да искористе различите врсте материјала и да заједничким и тимским радом направе оригиналне моделе. Од првих креативних идеја, преко много труда и заједничког умешног посла стигло се до несвакидашњих величанствених креација… Наш жири je имаo тежак задатак да прогласи ону која је најлепша, а ми остали ћемо да уживамо!
Кренимо са представљањем!

…..

Еко модел, комбинованог одељења првог и другог разреда из Сусека, носи ученица другог разреда Милица Чобановић. Модел се састоји из хаљине, појаса, шешира и торбице,као и украса за ципеле, а све је направљено од најлон кесе, новина и пластичних чепова. Еко модел у себи обједињује неколико модних праваца а направљен је да покаже да један предмет може више пута да се користи и има више употребних вредности ,чак и као модни детаљ.

…..

Ученици комбинованог одељења трећег и четвртог разреда из Сусека потрудили су се да направе свој модел од новинског папира, чепова, вунице, грађевинске мрежице. Користили смо темпере, водене боје, лепак како бисмо повезали у целину.

Трећи један и четврти један је спреман за модну ревију ВИСОКЕ МОДЕ. Модел носи Нађа Ракинић, ученица 4. разреда.

…..

Одељење 2. и 4. разреда из Луга направило је четири костима. Костим пчелице, који носи Самуел Спевак, ученик 2, разреда. Костим је израђен од старе тканине, жице, пластике…. И стиже нам чудесни Хари Потер, који ће приказати Андреј Колар. За израду Харија корисили смо такође стару тканину, пластику, жицу, стакло.

Анабела Бажаља носи костим Пољско цвеће и Лара Бако костим Добре виле.

…..

Маска трећег два разреда направљена је од картонске кутије која је обложена алу- фолијом. Представља једног робота. Радили смо га три часа. Костим носи Николина Гашпар.


Маска првог два је такође направљена од картонске кутије. Користили смо темпере, од дрвета смо направили мач да бисмо могли да је вежемо користили смо канап. Тако смо направили једну маску, која представља витеза. На глави има капу.
Радили смо три часа. Костим носи Алекса Мелег.

…..

Из Свилоша стиже јесењи костим, који се састоји од старе завесе на коју смо лепили суво лишће, сламу, вуну и воће од папира осликано темперама. Хаљину смо правили 4 школска часа, а носи је ученица трћег разреда Анђела Бранковић.
Хаљина је уметничко дело и може стајати изложена у некој галерији на тему јесен.

…..

Ученици првог и трећег разреда из Баноштора направили су допадљив спој боје и облика. Стиже нам креација настала од мамине коктел хаљине која је скраћена и украшена троугластим картонима који су створили уникатан принт. Одевна комбинација је украшена шеширом са усклађеним додацима.
Хаљина може да се носи на оваквим ревијама, можда понеком рођендану и местима у којима се слави екологија и одрживост планете.
Креацију носи Анастасија Ђуричковић ученица првог разреда.

…..

Одељење другог и четвртог разреда из Баноштора представља манекенка Марина Крстић. Она носи светлуцаву хаљину, која је последњи „крик“ моде. Елегантна и лепршава. Хаљина се може носити на свечаним приликама а ако нека девојка реши стати на „луди камен“ може послужити и као венчаница. Иако делује комотно, манекенка мора сваки корак пажљиво да одмери и хода лагано као по облацима.
Хаљина је направљена од старог чаршава, покидане тениске мреже и старих ЦД-ова.
Израда хаљине је трајала две недеље.

…..

Ученици виших разреда костиме су израдили од рециклираног картона и папира.
Пети разред представља Мудра Лија, а костим носи Анкица Јовановић.

…..

Шести разред израдио је Поглавицу Мудрости, а костим носи Александар Парошки.

…..

Седми разред нам доноси ведрину бразилског карневала, костим носи Марина Пепколај.

…..

Осми разред је израдио костура, а костим је приказао Александар Пилиповић.

Жири су сачињавали наставници наше школе Данијела Видовић, Маја Даниловић, Анна Кукучка, Милош Мирковић, Татјана Крстић и представница школског парламента Милица Радишић.

Програм су водили Рада Ракић и Василије Михајловић.

Одлуком жирија све маске су оцењене највишим бројем бодова. После дужег одлучивања и усаглажавања жири је донео следећу одлуку:


1. место Марина Крстић – други разред

2. место Александар Парошки – шести разред

3. место Милица Чобановић – други разред

Иза кулса…

Пред почетак ревије сви су били усхићени а креатори су пазили да све буде на свом месту. Наша сала је подсећала на место где се припремају ревије високе моде 😉.

Једно мишљење на „ЕКО МОДНА РЕВИЈА

Постави коментар