Презентација Пољопривредне школе из Футога

 

Као и сваке године ученици осмог разреда имају прилику да се упознају са Пољопривредном школом за коју увек влада велико интересовање. Ове године 05. Априла  гости су нам були професори поменуте школе Љубица Пајић и Ђурица Лалић.

Гости су извршили презентацију праћену богатом причом коју  пружа ова школа. Упознати су са историјатом школе, локацијом, објектима школе, домом ученика,  механизацијом коју школа поседује, пластеником и стаклеником, биљном производњом која се реализује у школи у школском воћњаку, винограду, њиви, млекаром која је пре пар година отворена, сточним фондом -живинарство, сточарство и коњушарство као и ученичком задругом.

Наши ученици су упознати са трогодишњим смеровима – као што су цвећар, вртлар , пољопривредни произвођач као и са смеровима четвртог степена  као што су Пољопривредни техничар, ветеринарски техничар, зоотехничар , техничар хортикултуре и другим смеровима.

Такође гости су упознали наше ученике са разноврсним секцијама које школа нуди као што су Пчеларска секција, Аранжерска, Коњичка, Еколошка, Новинарска и друге секције.

Ученици су имали прилику да сазнају да постоји могућност укључивања у ученичке задруге и тиме и зарада и плаћање по дану што може бити додатни џепарац за ученике.

Такође сазнали смо о стипендијама за одличне ученике .

Гости су срдачно позвали наше ученике да у било које доба дана могу са својим родитељима дођи у посету овој школи јер су њихова врата увек отворена.

Посета је као и увек била веома информативна и корисна за наше матуранте.

Тим за професионалну оријентацију

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s