Реални сусрети -Сусрети са професијама

         Дана 23.4.2018.године у оквиру Програма професионалне оријентације ученици осмог разреда наше школе имали су РЕАЛНЕ СУСРЕТА  са занимањима за која су исказали жељу да их упознају -занимање полицајца, лекара и медицинске сестре.

У госте смо позвали полицајца Младена Јаглића   из полицијске управе Беочина . Гост је истакао како постоје два начина да се постане полицајац након неке завршене средње школе може се ићи на курс који траје годину дана тада Центар за основну полицијску обуку  расписује конкурс који се похађа у Каменици и тада је загарантовано и запослење.  Други начин је школовање на Полицијској Академији.

Велико интересовање за ово занимање влада код наших ученица тако да је о овом позиву говорила  полицајка Радослава Шорала. Једно од атипичних занимања које последњих година постаје тражено и у нашој земљи.

Овим гостовањем обележен је и Дан Девојчица

Гости су говорили о јединицама које постоје у полицији. Истакли су да су физичка и психичка стабилност изузетно важне за овај посао.

Следеће занимање које нам је представљено је било занимање лекара и медицинске сестре. Гошће докторка Ружица Недић и медицинска сестра Љубица Шовљански  су нам говориле свака о свом школовању. Такође ученици су имали прилику да сазнају о свим смеровима у медицини као и о оним који нису првенствено усмерени на рад са пацијентима  као што су лаборант, фармацеут и физијатар.

Гости данашњих реалних сусрета истакли су да је поред великог труда , учења и залагања веома важна љубав и   жеља да се људима помаже.

Ученици су имали прилику да постављају питања и да одговорима употпуне своја досадашња сазнања о овим занимањима , а можда је управо и неко од њих данас донео своју одлуку.

 

                                                                        Координатор тима за П.О.

                                                                        Данијела Ђорђевић Шегрт

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s