Студијска Посета ОШ“ Симеон Араницки“ у Старој Пазови

 Пројекaт ,,Подели знање -школе у акцији“ 

                          Дана  12.04.2018. године у оквиру Пројекта ,,Подели знање -школе у акцији ,, школа домаћин била нам је  ОШ“ Симеон Араницки“ у Старој Пазови .Ово је била наша трећа посета и оцењена је и као најуспешнија од стране колега који су били у посети. Чланови нашег колектива  који су учествовали у студијској посети:Данијела Видовић Сипић , Татјана Крстић , Зорица Косјерина , Маријана Милутин , Мила Шкорић , Невенка Шодић ,Милушка Колар , Мирослав Бађонски , Јелена Вукадиновић ,Ђурђица Стојковић , Данијела Ђорђевић Шегрт и Илија Пешић.

У ОШ“ Симеон Араницки“ у Старој Пазови сусрели смо се са  Изузетном срдачношћу у односима и жељом да  нам се пружи помоћ у свим сегментима . Изузетно ослушкивање наших потреба и спремност да нам се пружи помоћ и одговор на свако питање.Планирано је да нам се покаже како тумачити резултате на тестовима и након тога планирати мере за побољшање али је у посети договорено да 3П школи доставимо резултате са пробног који ће се реализовати за недељу дана те ће нам се пружити помоћ при тумачењу. Слажемо се да ће тако на конкретном примеру и наше учење бити боље бар се надамо да ће нам се испунити очекивања. Озбиљнији приступ анализи иницијалних ,пробнихи завршног испита је оно што желимо да спроведемо у нашој школи.

Снажан утисак оставили су тематски дани којима смо присуствовали , игра на часу , вршњачка едукација .

Након посете можемо закључити – да је наше формативно оцењивање током часова чешће , конкретније дајемо повратну информацију ученицима за њихов одговор и рад на часу. Такође да се наши часови не разликују у многоме од колега из Старе Пазове.  Што говори о компетенцијама нашег наставног кадра.

Мислимо да ће колеге након посете бити мотивисаније  да раде као и колеге из 3П школе јер само тимски дух може донети већи успех .Такође добили смо мноштво идеја које колеге желе да примене у свом раду и на крају још једном се слажемо да је овај пројекат од великог значаја јер колеге размењуји идеје и примере добре праксе .

 

 

 

                                                                                Координатор тима за реализацију ,,Share ,,пројекта

                                                                                                                Данијела Ђорђевић Шегрт

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s