Радионичарска активност

 

РАДИОНИЦА НА ТЕМУ ВРСТЕ ПОДРШКЕ КОЈЕ НАМ ПРУЖА ШКОЛА

На часовима  грађанског васпитања у 8.разреду одржаним 23.02.  и 02.03.2018.године ученици су се бавили питањем подршке. Радионице су осмислиле наставница грађанског васпитања Душанка Бабић и педагог Данијела Ђорђевић Шегрт. Разговарало се о врстама подршке са циљем да се изради ПЛАКАТ ПУТОКАЗИ ПОДРШКЕ УЧЕНИЦИМА.

Циљ радионица је био и развијање вршњачке  и међувршњачке комуникације и едукације, као и развијање социјалних  компетенција код ученика . Задатак им је био да својим млађим другарима пруже смернице и упуте их на које начине могу да унапреде свој лични и професионални развој, да задовоље своје потребе и различита интересовања, да развијају вештине ненасилне комуникације, уз чију помоћ   и где да унапреде своје учење, коме да се обрате за помоћ када имају проблеме љубавне природе или када се сусрећу са облицима насиља, злостављања и занемаривања, као и где могу да развијају своје идеје, дају предлоге и сугестије како би се образовно васпитни рад побољшао као и сама подршка као једна од области истог. Такође у разговору са ученицима  водитељке радионице су скренуле пажњу малим матурантима да се када упишу средњу школу упознају са  врстама подршки које им нуде њихове нове школе. Све школе су у обавези да пружају различите видове подршке својим ученицима а Право на подршку од стране школе имају сви ученици -то је важно да сви знају .

Резултат рада ових ученика је израђени плакат на коме симпатични ликови дечака и девојчице пружају смернице свим ученицима наше школе. На плакату се налази и један мали ранац где су убачени блокчићи и оловке како би ученици дали своје предлоге за подршку ученицима.

Можемо закључити да су остварени планирани циљеви часа и да је повећана свест о значају  подршке код ученика 8. разреда .

  Педагог школе Данијела Ђорђевић Шегрт

ЕКОЛОГИЈА – ОБНОВЉИВИ ИЗВОРИ ЕНЕРГИЈЕ

Ове недеље у холу наше школе приређена је интересантна изложба ученичких радова на тему екологије . Појавило се пуно малих кућа са соларним панелима. Оне су резултат учења и рада наших ученика на часовима техничког и информатичког образовања и подршке наставника Саве Нићетина.

Теме које су разрађене су
1. Израда макете приземног стамбеног објекта
2. Рационално коришћење енергије
3. Култура становања

  Педагог школе Данијела Ђорђевић Шегрт

Advertisements